Peľ
Včelí peľ obsahuje viac výživných látok na kalóriu, ako akékoľvek iné nutričné prípravky. Preto niet divu, že je uvádzaný ako najkomplexnejšia potravina 21.storočia.
Čo sa úplnosti obsahu výživných látok, nevyhnutných pre rozvoj a životnú činnosť organizmu týka, len pramálo prírodných potravín sa vyrovná včeliemu peľu. Už 30 gramov obnôžkového peľu pokrýva dennú ľudskú potrebu esenciálnych aminokyselín.
Účinky peľu: antioxidačné, antibakteriálne a antimykotické, antiradiačné, protirakovinové, protizápalové, proti-osteoporotické, protihnačkové, imunomodulačné, probiotické, proti starnutiu, antidepresívne, povzbudzujúce srdcovú činnosť, hepatoprotektívne.
Peľ je vysoko hodnotný liečivý produkt. Užívanie peľu už po krátkej dobe vyvoláva pocit zdravia a spokojnosti. Starší ľudia si vďaka užívaniu peľu udržia do vysokého veku fyzickú a duševnú kondíciu a dobrú pamäť.
Viac o účinkoch peľu na naše zdravie nájdete v našom magazíne Prospešný peľ.